It is currently Thu Sep 09, 2010 1:07 pm

All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Rozpiska na 300pts
PostPosted: Tue Jan 12, 2010 1:13 am 
 Profile

Proszę o sprawdzenie i pomoc w rozpisce.
Zacząłem troche kombinować myślę, że narazie na 300pts wystarczy, by zagrać jakąś luźną bitewkę. Oto co wymyśliłem dla Liddów. Nie czytałem jeszcze wszystkich zasad, więc moge coś pokręcić, dlatego proszę o pomoc w składaniu tej bandy.

HERO
Shak'al - Level 1 (łącznie z upgradami 75pts)
Upgrady: Trance, Bestial Fighting Style, CS i albo Rx i M albo Angry i Cautious

PACKS
Maka'el x2 (100pts)

Youngbloods x2 (52pts)
Upgrady: noże i włócznie

Youngbloods x2 (64pts)
Upgrady: noże, włócznie i bolas

TOTAL 291pts

Mozna by ściągnąć jednego skilla z szefa by drugi oddział Young bloodów miał bolas, ale niech się różnią, wogole się zastanawiam czy dawać im włócznie, a nie zostawić jako samych procarzy z bolas i nożami. Nie grałem jeszcze żadnej potyczki więc nie wiem, czy trzeba mieć dużo aktywacji, ale z gier podobnych wnioskuję, że się przydaje do wymawrowania przeciwnika. Można by wtedy rodzielić jeszcze Maka'eli na 2 aktywacje.

Jak uzbieram tą bande i sproxuje (spokojnie to chwilowy zabieg) dla kolegi krasnale to zagramy jakąś potyczkę.

P.S. Jeśi macie jakąś gotową, przykładową rozpiske Krasnali na 300pts chętnie się na niej będę wzorował.

Post subject: Re: Rozpiska na 300pts
PostPosted: Tue Jan 12, 2010 8:26 pm 
 Profile

Niespecjalnie chce mi się podliczać punkty ale na oko "rozpiska" wygląda dobrze. ;)
Pamiętaj że nie musisz koniecznie brać skilli tylko z jednej gałęzi - możesz równie dobrze wziąć trance i angry albo cautious i bestial...
Wybór między 1x2 maka'ei a 2x1 maka'ei, to tak naprawdę wybór pomiędzy "jedna aktywacja więcej" a "dwóch maka'eiów wykonujących rozkaz" - ponieważ szakal może wydać tylko jeden rozkaz na turę. Więc w opcji 1x2 obaj mają bonus szarżowy a w 2x1 musisz kombinować ze umiejętnością "battue" youngbloodów żeby drugi też mógł zaszarżować (i dostać bonus) w tej samej turze.
Włócznie są fajne - powiększasz efektywny zasięg engage'u/szarży o 1" i nie narażasz się na counter-strike! ;)

Przykładowa rozpiska? przy obecnej dość małej różnorodności modeli jedyne z czym naprawdę można kombinować to rozwój herosa. Przy bandach na 300pkt zbyt wielu bajerów twój urus nie będzie mógł wziąć, a bardziej sensowne rzeczy zaczynają się od 2 levelu. Chociaż akurat krasnolud ma dostęp do drugiego rozkazu już na 1lev, a dodatkowy rozkaz to zawsze dobry wybór :)

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC